نقشه مالزی

نقشه مالزی در گوگل مپ را مشاهده نمایید.

نقشه کوالالامپور ، نقشه سنگاپور و نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی

نقشه مالزی ( شهر ها و جاده ها + نقاط مورد علاقه مردم): مالزی دربردارنده دو ناحیه جغرافیائی است و دریای جنوبی چین آن‌ها را از هم جدا می‌کند: شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. این کشور دربردارنده شاه نشینهای جوهور، کداه، پاهنگ، نگری سمبیلان، کلانتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن را فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور سرپرستی می‌کنند. بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را دربردارد باآنکه هم مرز اندونزی است، زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد.

نقشه سنگاپور ( شهر ها و جاده ها + نقاط مورد علاقه مردم): سنگاپور در جنوب شرقی آسیا است و پایتخت آن سنگاپور است. سنگاپور در جنوب شبه جزیره مالایا واقع شده و کوچکترین کشور جنوب شرقی آسیا است. سنگاپور در شمال خط استوا قرار دارد. کشوری ثروتمند و مدرن است. مالزی و اندونزی تنها همسایه‌های سنگاپورند.

کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا ، بین دریای چین جنوبی و ۲ اقیانوس آرام و هند قرار دارد. کشور مالزی با وسعتی در حدود ۳۲۹۰۰۰ کیلومتر مربع، شصت و هفتمین کشور وسیع دنیاست ( ایران هجدهمین کشور دنیاست). مالزی فقط یک پنجم ایران وسعت دارد.
کشور مالزی با کشورهای تایلند و اندونزی و برونئی مرز مشترک دارد. همچنین مالزی با یک پل از جنوب به جزیره سنگاپور وصل شده است. کشور مالزی دارای ۲ بخش کاملاً مجزای مالزی غربی و مالزی شرقی تشکیل شده است. مالزی دارای ۱۳ ایالت می باشد که ۱۱ ایالت مربوط به مالزی غربی و ۲ ایالت مربوط به مالزی شرقیست.
مالزی غربی

یازده ایالت مالزی غربی که به آن شبه جزیره مالزی نیز گفته می شود عبارتند از:
پراگ (Perak)
پنانگ (Penang)
جوهور (Johor)
ترنگانو (Terrengganu)
سلانگور (Selangor)
نگری سمبیلان (Negeri Sambilan)
پاهانگ (Pahang)
کلانتان (Kelantan)
پرلیس (Perlis)
کداح (Kedah)
ملاکا (Melaka)
البته ۲ منطقه فدرال پوتراجایا (Putrajaya) و کوالالامپور (Kuala Lumpur) نیز در مالزی غربی واقعند.
مالزی شرقی

دو ایالت مالزی شرقی که به آن بخش جزیره ای مالزی نیز گفته می شود عبارتند از:
ساراواک (Sarawak)
صباح (Sabah)
آب و هوای کشور مالزی

مالزی (مالزی غربی و شرقی) آب و هوایی گرم ، مرطوب و پر باران دارد که دلیل آن مجاورت کشور مالزی با خط استوا و دریا می باشد. دمای هوا در سراسر سال در همه مناطق کشور مالزی بین ۲۱ تا ۳۲ درجه سانتیگراد است. رطوبت هوا در مالزی بالا و حدود ۸۰ درصد می باشد. میزان بارندگی در مالزی حدود ۱۰ برابر ایران است.
بارشهای فراوان و دائمی در مالزی، شبکه گسترده ای از رودخانه ها را بوجود آورده است. در کشور مالزی از رودخانه های بزرگ و قابل کشتی رانی بعنوان راه های ارتباطی استفاده می کنند. بزرگترین و طولانی ترین رودخانه مالزی سونگایی پاهانگ با طول تقریبی ۴۸۰ کیلومتر است.
جمعیت کشور مالزی

جمعیت مالزی در حدود ۲۸ میلیون نفر می باشد که بیش از ۱۸ میلیون از آنها در بخش مالزی غربی سکونت دارند. مالزی از نظر جمعیت چهل و سومین کشور جهان است. بیش از نیمی از جمعیت مالزی، مالایی هستند. مالایی ها در حدود سه هزار سال پیش در کامبوج، مالی و دریای جنوب زندگی می کردند. در مالزی اقوام مالایی از نظر سیاسی، مهم ترین گروه در کشور هستند.
حدود یک سوم از جمعیت مالزی را چینی ها تشکیل می دهند. تعداد زیادی چینی به عنوان پناهنده و کارگر در قرن نوزدهم به کشور مالزی سرازیر شدند. درحال حاضر چینی ها کنترل بسیاری از امور تجاری و صنعتی کشور مالزی را در دست گرفته اند.
نه درصد از جمعیت مالزی را هندی ها تشکیل می دهند. اقوام هندی با فرهنگ و آداب و رسوم خاص خود، تأثیرات زیادی در مالزی گذاشته اند. از جمله آشپزی هندی تأثیر زیادی بر انواع غذاها و شیوه های آشپزی در کشور مالزی گذاشته است.
زبان کشور مالزی

زبان رسمی کشور مالزی، زبان ملایو (Melayu) یا باهاسامالزیا (Bahasa Malaysia) می باشد. این زبان در سیستم آموزشی و کلیه مکاتبات کشور مالزی استفاده می شود. اما زبان انگلیسی نیز از زمان سلطه انگلیسی ها در کشور مالزی رواج یافته است و بصورت گسترده در محاورات بین نژادها و توریستها در سراسر مالزی بکار می رود. زبانهای دیگری نظیر زبان چینی رسمی و پنجابی هندی نیز در مالزی متداول است.

درباره نویسنده

client-photo-1
seobartar

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید